Blog z naší farmy

Cibule šalotka: Proč je tento druh cibule výjimečný
Šalotka, jemnější a sladší sestra cibule. Získala si srdce kuchařů po celém světě. Její sofistikovaná chuť dodává pokrmům unikátní nádech – od delikátních omáček po křupavé saláty. Objevte, proč je tahle elegantní ingredience tak výjimečná!

Co chcete vědět o cibuli
Připravili jsme pro vás odpovědi na nejčastější otázky o cibuli. Zjistěte například, jaké plodiny zasadit vedle cibule a jak krájet cibuli bez slz.

Cibulový sirup: Léčivý poklad z babiččiny kuchyně
Cibulový sirup: domácí lék proti kašli a nachlazení z dostupných surovin. Objevte jeho benefity, snadnou přípravu a účinnost proti běžným nachlazením. Zapomeňte na chemii a zkuste sílu přírody s receptem od babičky.

Pěstování cibule: Průvodce krok za krokem pro začínající pěstitele
Jednoduchý průvodce pěstováním cibule pro začínající zahrádkáře! Získáte bohatou úrodu s lahodnou chutí. Od výběru stanoviště až po sklizeň - všechny kroky a tipy pro úspěšné pěstování.

Cibule: Karamelizace a marinování
Objevte tajemství karamelizované cibule a naučte se, jak tuto jednoduchou techniku využít ve vaší kuchyni! Zkuste i marinování cibule – zmírní štiplavost, zvýrazní chuť a prodlouží trvanlivost.

Cibulový džem – skvělý doplněk k mnoha pokrmům
Tato pikantní pochoutka z červené cibule oslní vaše chuťové buňky. Skvělá jako příloha k sýrům, masu nebo sendvičům, přidá i do polévek, omáček a salátů. Vyberte si svůj recept, my doporučujeme variantu s tymiánem a chilli. 🍴

Cibule: Zázrak v kuchyni
Slyšeli jste o tom, že se dá cibule sušit nebo pražit? Zjistěte, jak snadno připravit sušenou cibuli, kterou použijete jako koření, a nepřeskočte ani tipy na přípravu pražené cibule.