Blog z naší farmy

Bulgur, kuskus, jáhly: Zdravé trio z biokuchyně
Zapomeňte na nudné přílohy! Bulgur, kuskus a jáhly se vrací do kuchyní jako zdravé hvězdy moderního vaření. Co spojuje tuto trojici z biokuchyně a proč by neměla chybět ani ve vaší spíži? Odpověď vás možná překvapí.

Sladká inspirace z brambor pro každou příležitost
Objevte kouzlo sladkých receptů z brambor! Tradiční české lívance, sušenky, koláče i šišky s mákem získávají díky bramborům jedinečnou vláčnost a chuť. Inspirujte se našimi tipy na sladké pečení a překvapte svou rodinu i přátele.

Nový pohled na tradiční české bramborové recepty
Vyzkoušejte moderní a zdravější úpravy tradičních českých receptů s bramborami. Rychlé na přípravu, plné chuti a přitom respektují kouzlo naší kuchyně. Nechte se inspirovat a obohaťte své vaření o nové nápady!

Základní vinaigrettová zálivka: Osvěžte své saláty snadno a rychle
Chcete vylepšit své saláty a dodat jim šmrnc? Zkuste vinaigrettovou zálivku! Stačí tři základní ingredience – ocet, olej a sůl – a máte svěží, chutný dresink, který se hodí nejen k salátům, ale i jako marináda.

Cibulový sirup: Léčivý poklad z babiččiny kuchyně
Cibulový sirup: domácí lék proti kašli a nachlazení z dostupných surovin. Objevte jeho benefity, snadnou přípravu a účinnost proti běžným nachlazením. Zapomeňte na chemii a zkuste sílu přírody s receptem od babičky.

Sladké mámení z červené řepy - recepty
Objevte kouzlo červené řepy v sladkých pokrmech. Od muffinů a brownies po osvěžující dezerty do skleničky a zmrzliny. Zkuste neotřelé kombinace a přidejte zdravou vláčnost do svých receptů. Užijte si chuťový zážitek plný barev a živin!

Jak nejlépe konzumovat červenou řepu
Červená řepa skrývá netušené možnosti. Pojďme obohatit váš jídelníček touhle superpotravinou od vaření až po sušení. A navíc vám představíme recept na lahodný hummus z červené řepy. Pusťte se s námi do vaření.

Cibule: Karamelizace a marinování
Objevte tajemství karamelizované cibule a naučte se, jak tuto jednoduchou techniku využít ve vaší kuchyni! Zkuste i marinování cibule – zmírní štiplavost, zvýrazní chuť a prodlouží trvanlivost.

Cibulový džem – skvělý doplněk k mnoha pokrmům
Tato pikantní pochoutka z červené cibule oslní vaše chuťové buňky. Skvělá jako příloha k sýrům, masu nebo sendvičům, přidá i do polévek, omáček a salátů. Vyberte si svůj recept, my doporučujeme variantu s tymiánem a chilli. 🍴